Breaking news

Un spion vrea să devină Vedetă populară la TVR 1

Concurentele ediției a șasea din sezonul V al emisiunii realizate de Iuliana Tudor au visuri mari pentru viitor. Oricare ar fi acestea, însă, folclorul ocupă un loc aparte.

Ce înseamnă să dai în strungă? Este întrebarea pe care Iuliana Tudor o adresează uneia dintre cele cinci concurente ale talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”, în ediția de duminică. Și aceasta pentru că studenta la Pedagogie din Sibiu, care visează să deschidă drumul în viață multor generații de copii, nu este străină nici de munca brută, la stână. A moștenit, însă, talentul muzical al bunicii și al mamei, iar pe 15 noiembrie vine să îl și demonstreze în fața juriului. „Vedeta populară” începe, ca de obicei, la ora 21.00, la TVR 1.

Concurența este puternică. Tot pentru titlul de „Vedeta populară” luptă și o elevă dintr-un sat bistrițean care și-a făcut debutul tocmai pe o scenă din Elveția! Visul ei este să salveze planeta, iar pentru propria carieră își dorește să găsească acel drum care să o facă unică în muzica populară. Vom vedea ce sfaturi va primi duminică de la jurații emisiunii.

La fel de hotărâtă vine și o moldoveancă de 17 ani din Neamț, pusă numai pe fapte bune: face donații și voluntariat de câte ori are ocazia, iar cu fondurile strânse de ea și colegii ei s-a renovat o școală și au fost ajutați copiii fără posibilități. Încă mai caută meseria potrivită pentru ea, dar printre variante se numără cea de astronaut, biolog marin sau… spion!

Chemarea și talentul trec orice obstacole pentru a se manifesta. Tot din Neamț vine la „Vedeta populară” și o tânără care a început prin a „cânta”… pe clapele desenate ale unui pian dintr-un manual de educație muzicală. Și, chiar dacă a făcut multe sacrificii, acum studiază violoncel și pian la un liceu de arte, urmându-și visul.

Cea mai experimentată concurentă a serii este o olteancă de 25 de ani și nu este pentru prima oară când urcă pe scena „Vedeta populară”. În sezonul trecut al emisiunii, a ajuns în semifinală, iar acum s-a întors cu forțe proaspete, vrând să uimească și își depășească performanța. Cine este ea și dacă va trece în etapa următoare vom afla pe 15 noiembrie, la TVR 1.

Nume mari ale folclorului românesc – Ștefania Rareș, Viorica Macovei, Gheorghița Nicolae, Rodica Popa Comăniciu și Cornelia Ardelean Archiudean le vor fi alături celor cinci concurente, iar maestrul Ştefan Cigu dirijează și în această ediție Orchestra Ansamblului Dor românesc, oferindu-le suportul pe note muzicale de care au nevoie.

Fiecare dintre cele cinci tinere are propriile atuuri și talente, dar toate împărtășesc același vis: să devină „Vedeta populară” a anului 2020. Care dintre ele câștigă șansa de a și-l îndeplini vedem pe 15 noiembrie la TVR 1, de la ora 21.00, când Iuliana Tudor ne așteaptă la o nouă seară de cântec și bucurie.

>