Breaking news

Un sistem fotovoltaic este o investitie foarte buna

Avand in vedere preturile crescute la energie in ultimii 2 ani, tot mai multi romani cauta metode eficiente pentru a deveni autosuficienti energetic. Un sistem fotovoltaic este o investitie foarte buna, desi la inceput investitia poate parea mare, pe termen lung costurile se vor amortiza foarte repede!

 

Proprietarii de case care instaleaza sisteme de energie fotovoltaica beneficiaza de numeroase beneficii: facturi mai mici la electricitate, amprente de carbon mai reduse si, potential, valori mai mari ale caselor. Dar aceste beneficii vin de obicei cu costuri semnificative de instalare si intretinere, iar amploarea castigurilor poate varia mult de la o casa la alta. Acest articol ii va ajuta pe proprietarii de case sa faca calculele financiare necesare pentru a determina viabilitatea energiei solare in casele lor.

 

Tehnologia solara fotovoltaica (PV) exista inca din anii 1950, dar, datorita scaderii preturilor modulelor solare, a fost considerata o tehnologie viabila din punct de vedere financiar pentru utilizare pe scara larga doar de la inceputul mileniului.

 

Dimensiunea panoului solar este cotata in termeni de potential teoretic de iesire electrica in Wati. Cu toate acestea, puterea tipica realizata pentru sistemele fotovoltaice instalate – cunoscuta sub numele de „factor de capacitate” – este intre 15% si 30% din productia teoretica. Un sistem de uz casnic de 3 kilowati-ora (kWh) care functioneaza la un factor de capacitate de 15% ar produc 3 kWh x 15% x 24 ore/zi x 365 zile/an = 3.942 kWh/an, sau aproximativ o treime din consumul tipic de energie electrica.

 

Dar acest calcul poate induce in eroare deoarece exista putine motive sa vorbim de rezultate „tipice”. De fapt, solarul poate avea sens pentru o gospodarie, dar nu pentru casa alaturata. Aceasta discrepanta poate fi atribuita consideratiilor financiare si practice luate in considerare in determinarea viabilitatii.

 

Energia solara necesita un capital intensiv, iar costul principal al detinerii unui sistem apare in avans la cumpararea echipamentului. Modulul solar va reprezenta aproape sigur cea mai mare componenta a cheltuielilor totale.

 

Alte echipamente necesare instalarii includ un invertor pentru a transforma curentul continuu produs de panou in curent alternativ utilizat de aparatele de uz casnic, echipamente de masurare daca este necesar sa se vada cata putere se produce si diverse componente ale carcasei impreuna cu cabluri si echipamente de cablare.

 

Unii proprietari iau in considerare si stocarea bateriei. Din punct de vedere istoric, bateriile au fost prohibitiv de scumpe si inutile daca utilitatea plateste pentru excesul de electricitate care este introdusa in retea. Costul fortei de munca la instalare trebuie de asemenea luat in considerare.

 

Pe langa costurile de instalare, exista si alte costuri asociate cu operarea si intretinerea unui panou solar fotovoltaic. Pe langa curatarea regulata a panourilor, invertoarele si bateriile au nevoie in general de inlocuire dupa cativa ani de utilizare.

 

Cu soarele care radiaza suficienta energie solara pentru a asigura consumul uman pentru un an, este intr-adevar intelept sa investim panouri solare fotovoltaice! Cu toate acestea, totul in viata are avantaje si dezavantaje, inclusiv celulele fotovoltaice.

 

Da, chiar celula fotovoltaica care este prietenoasa cu mediul si va ajuta sa economisiti costurile cu utilitatile, are unele suisuri si coborasuri. Citirea urmatoarei liste de argumente pro si contra va permite sa intelegeti mai bine energia solara din Missouri inainte de a investi.

 

Cel mai proeminent avantaj al celulelor fotovoltaice este energia curata si verde pe care o ofera. Nu exista nicio teama sau ingrijorare cu privire la panourile care genereaza gaze nocive cu efect de sera in aer, cum ar fi dioxidul de carbon.

 

Al doilea avantaj este ca nu trebuie sa platiti pentru materii prime! Celulele fotovoltaice depind de energia solara pentru a produce electricitate, care este disponibila gratuit in abundenta in jurul tau.

Este o solutie buna pentru tine.

 

Desi va trebui sa faceti o investitie initiala in sistem, energia solara este naturala, gratuita si disponibila din abundenta pentru o lunga perioada de timp. Veti ajunge sa economisiti costurile cu energia electrica odata ce incepeti sa utilizati energia generata de celulele fotovoltaice.

 

Celulele solare fotovoltaice pot genera electricitate oriunde. Tot ce are nevoie este lumina soarelui, ceea ce o face o sursa de energie utila in timpul excursiilor de camping, calatoriilor si calatoriilor lungi cu masina.

 

Un avantaj semnificativ al unui sistem fotovoltaic fata de sursele alternative este ca energia solara este in mod natural gratuita si aproape toata lumea poate investi in generarea de energie. Energia solara este energia furnizata de lumina soarelui si, prin urmare, este liber accesibila si abundenta si este disponibila oriunde exista lumina soarelui.

 

Desi necesita o investitie de capital initiala, astfel de costuri scad drastic odata cu progresele semnificative in stocarea energiei la domiciliu. Costul panourilor solare se reduce in prezent radical si se asteapta sa continue sa se reduca in urmatorii cativa ani, mai ales ca energia Solar este alegerea numarul unu in lume!

 

Panourile solare sunt usor de instalat pe acoperisurile rezidentiale sau pe sol, fara a provoca interferente rezidentilor. Produsele de consum alimentate cu energie solara, cum ar fi panourile solare portabile, incarcatoarele cu energie solara si luminile solare sunt disponibile pe scara larga si la preturi accesibile si, prin urmare, este usor sa adoptati utilizarea energiei solare si sa deveniti ecologic.

 

Achizitionand de la magazinul mgmenergo.com, clientii beneficiaza de cele mai bune preturi pentru un sistem fotovoltaic. Energia verde este viitorul planetei noastre, iar Romania incepe deja sa se pregateasca pentru casele care vor deveni 100% alimentate de energie solara.

 

>