Breaking news

Un român se află printre victimele tragediei aviatice din Ucraina

Un român se afla printre cei 282 de pasageri ai avionului Boeing 777 înregistrată MH 17, aparținând Malaysian Airlines, doborât joi seară de o rachetă sol aer lansată de separatiștii proruși din estul Ucrainei.

catastrofa aviatica in ucrainaAeronava Boeing-777, care aparținea companiei Malaysia Airlines și efectua cursa Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi pe teritoriul Ucrainei, la circa 60 de kilometri de granița de Rusia. Oficialii de la Kiev susțin că separatiștii proruși au doborât avionul cu o rachetă sol-aer.

Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă că printre pasagerii decedați se află și un român.

Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română. Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Românul aflat în avionul doborât în Ucraina, era student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj.

La bordul aeronavei se aflau 173 de olandezi,  44 de malaezieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, 9 britanici, cinci belgieni, patru germani, trei filipinezi, un canadian și un român.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Glen Thomas, se numără printre victimele tragediei aeriene. El urma să participe la Conferința privind SIDA de la Melbourne, în Australia.

>