Breaking news

Un român care fura bani din bancomate, reținut de procurorii DIICOT

Ciulin Bobi Constantin a început anul cu stângul. Românul a fost prins de procurorii DIICOT pe 2 ianuarie în București în timp ce scotea bani din bancomate, cu ajutorul unor carduri false.

bancomatProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului CIULIN BOBI CONSTANTIN pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zilele de 31.12.2015 şi 02.01.2016 inculpatul a accesat, fără drept, şi cu încălcarea măsurilor de securitate, sistemul informatic ATM aparţinând unei unitati bancare de pe raza municipiului Bucuresti şi,folosind mai multe instrumente de monedă electronică false sau contrafăcute inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras în numerar suma de19.800 lei fără consimţământul titularilor. Inculpatul a fost surprins în flagrant la data de 02.01.2016, în jurul orelor 01:20, în zona Șoseaua Mihai Bravu având asupra sa un număr de 32 carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscripționate (blank), suma de 11.988 RON precum și şase chitanțe de retragere de la doua ATM-uri”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

La domiciliul lui CIULIN BOBI CONSTANTIN, procurorii au găsit și ridicat un hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv „MSR605” pentru citire şi scriere cartele din material PVC, o imprimantă, un laminator precum şi suma de 60.000 lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucuresti.

>