Breaking news

Un român a murit şi alţii doi au fost grav răniţi într-un accident rutier produs în Austria

Un accident rutier s-a produs duminică pe autostrada A1, la Pressbaum, în direcţia Viena. Din motive necunoscute, autoturismul în care se afla o familie de români tineri şi fetiţa lor mică a ieşit de pe autostradă, a lovit parapetul din dreapta şi s-a răsturnat de mai multe ori. În urma producerii accidentului, bărbatul a murit pe loc iar soţia şi fiica acestuia au ajuns la spital.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Sankt Polten, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii  suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Conform datelor preliminare obținute, un cetățean român a decedat, iar alți doi, printre care si un minor, au suferit răni grave și au fost transportați la o unitate medicală din zonă. Menționăm că membrii de familie au fost notificați cu privire la accident. Ambasada României la Viena monitorizeaza situația și este în contact permanent cu autoritățile locale și membrii de familie, fiind pregatită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale“, se arată în comunicatul MAE, remis exclusivNEWS.ro.

>