Breaking news

Un român a murit pe Canalul Mânecii după ce barca în care se afla a fost lovită de altă ambarcaţiune

loading...

Un român a murit şi alţi trei au fost grav răniţi după ce barca în care se aflau a fost lovită de altă ambarcaţiune pe Canalul Mânecii în Marea Britanie.

salupaDouă ambarcațiuni au intrat în coliziune la o distanță de circa două mile de coasta orașului Shoreham, una dintre ele scufundându-se.

Ambarcațiunea care s-a scufundat a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopții. Conform unui martor, condițiile de navigație erau ‘teribile’ și vizibilitatea foarte slabă.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune.  În urma impactului, un cetăţean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi. Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români. Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică și Oficiul consular mențin în atenție, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, și sunt în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde sprijin și asistență consulară. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei cetățeanului român decedat în urma accidentului naval„, se arată în comunicatul oficial al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

loading...