Breaking news

Un român a murit în Italia din cauza inundațiilor devastatoare

Inundațiile fac prăprăd în Italia. În urma ploilor abundente și a alunecărilor de teren un român a murit după prăbuşirea unei case în satul Cassana. În timp ce alt român este dat dispărut.

Bilanţul oficial al inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Liguria şi Toscana este până acum de şase morţi. Între două şi opt persoane sunt date dispărute.

Cele mai multe victime s-au înregistrat într-un sat din provincia Liguria, unde, potrivit localnicilor, doi imigranţi români au fost înghitiţi de ape.

Furtunile şi inundaţiile nu au cruţat aproape niciuna din regiunile Italiei, dar cel mai greu lovite au fost Liguria, din nord-vest, şi Toscana, din centrul ţării. Râuri pitoreşti şi inofensive s-au prefăcut în torente de apă şi noroi care au măturat tot ce le-a ieşit în cale. Furia apelor a surpat clădiri, a distrus poduri şi reţele electrice.

Un întreg deal surpat de ploi s-a prăbuşit peste câteva locuinţe din Borghetto di Vara, un sat de lângă Genova, cunoscut până acum pentru viile şi livezile sale.

Victime şi distrugeri s-au consemnat şi în Cinqueterre, o populară destinaţie turistică, sau în zona celebrelor cariere de marmură de la Carrara.

Furtuna n-a ocolit nici Roma, dar aici pagubele nu au fost prea mari.