Breaking news

Un român a impresionat întreaga Anglie. A salvat 20 de persoane din mâinile teroriștilor de la Londra

Florin Morariu este erou în Anglia după ce sâmbătă noapte a avut curajul să iasă din restaurantul în care lucra și să salveze 20 de oameni atacați de un terorist. Românul l-a lovit pe terorist cu un baschet în cap, după care a sărit în ajutorul oamenilor răniți de atacator.

florin morariuFlorin Morariu, bucătarul care a impresionat întreaga Anglie, a postat filmul pe Facebook, el povestind cum doi terorişti au înjunghiat mai mulţi oameni pe stradă şi cum l-ar fi lovit pe unul dinre ei cu un baschet.

Bărbatul povesteşte că a reuşit chiar să-l lovească pe unul dintre terorişti. Românul a filmat momentele de panică din inima Londrei şi a postat înregistrarea pe o reţea de socializare.

„Oameni buni, ferească Dumnezeu ce e aici! Doi terorişti taie lumea pe stradă. Uitaţi ce e aici! Câţi au omorât, fraţilor. Eram la muncă. Uitaţi ce i-au făcut unuia. Of! I-am dat în cap! I-am dat cu baschetul în cap! I-am dat un baschet de l-am zăpăcit!”, a spune Florin Morariu în film.

Bărbatul îi cere unui coleg de la restaurant să îi aducă făcăleţul de sub masă pentru a se duce să lupte cu teroriştii.

„Mă aflam la muncă. Muncesc în tură de noapte la o brutărie legată de Piața Borough. Eram împreună cu colegii mei la masa de lucru, în fața noastră avem un geam foarte mare. Ne uitam pe stradă – era o agitație foarte mare, lumea fugea, femei care leșinau pe stradă. I-am zis colegului meu croat să ieșim afară să vedem ce se întâmplă. Când am ieșit afară au venit două femei și ne-au rugat să le lăsăm să intre în interior. Ne-au spus că undeva de la London Bridge spre Borough Market este un van, cu niște oameni în el, care coboară și bagă cuțitele în oameni. Am ieșit afară să mă uit – nici femeile nu știau, erau dezorientate – și am luat cu mine două navete de plastic pentru pâine. Am ieșit afară. Undeva din partea dreaptă a brutăriei au început să fugă vreo zece persoane. Am intrat pe o alee, am mers puțin înainte, și pe partea stângă, pe o altă alee erau vreo patru persoane. Un domn venea spre mine și alți doi în lateralele lui și unul în spate. Cei doi din laterale au început să îl lovească cu cuțitul. Atunci am aruncat cu o navetă, s-a ferit, iar când am aruncat a doua navetă i-a venit în cap unuia dintre ei – cel din partea dreaptă – și a căzut jos. Celălalt s-a repezit la mine. Poliția îi urmărea și a început să spună prin portavoce: go, go, go! După ce am fugit de acolo am luat oameni de pe stradă și i-am băgat în brutărie”, a povestit Florin Morariu, pentru TVR.

Românul spune că a fost atins de o alică, dar că nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și 48 au fost rănite în cele trei atentate teroriste produse sâmbătă noapte în Londra.