Breaking news

Un român a fost ucis într-un atentat cu bombă produs la Arad

loading...

Ioan Crişan a murit sâmbătă, la Arad, după ce maşina în care se afla, a sărit în aer. Bărbatul a fost carbonizat. Anchetatorii spun că în maşină ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv care a fost activat cu o telecomandă de la distanţă.

Omul de afaceri din Arad, în vârstă de 66 de ani,  se pare că ar fi fost asasinat la comandă, în stil mafiot cu ajutorul unei bombe amplasate în maşina sa.

Potrivit martorilor, explozia a fost atât de puternică, încât a spart geamurile locuințelor din apropiere. Deşi pompierii au sosit la faţa locului în doar patru minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Maşina a ars ca o torţă.

Anchetatorii spun că explozia s-a produs după ce o bombă care ar fi fost plasată sub scaunul şoferului, fiindcă în locul pedalierului, a rămas practic o gaură, iar scaunul lui Ioan Crişan, a fost aruncat pe spate.

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere, nu se vede vreo persoană care să se aproprie de maşina lui Ioan Crişan, desigur asta dacă nu cumva cineva ştia de existenţa camerelor şi a ştiut cum să se ascundă de ele.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a anunțat că o mașină a luat foc sâmbătă dimineață „în Municipiul Arad, pe Calea Aurel Vlaicu (în față la Profi).

„În această dimineață în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Potrivit presei locale, omul de afaceri s-a urcat în mașină în jurul orei 7.00, după ce a băut o cafea la cafeneaua din zonă, iar când a pornit mașina aceasta a explodat. Bubuitura s-a auzit până la UTA.

Potrivit imaginilor, explozia a fost atât de puternică, încât a spart geamurile mașinilor, dar și ale locuințelor din zonă.

Conducerea Poliției Române „a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, a mai precizat IPJ Arad.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat ancheta în cazul exploziei mașinii de la Arad, în urma căreia a murit omul de afaceri Ioan Crișan. Cercetările se efectuează pentru infracțiunea de omor.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”, precizează un comunicat al Ministerului Public.

Specialiștii criminaliști sunt de părere că toate indiciile duc spre un asasinat la comandă la Arad. Cel mai important semn ar fi prezența prafului de pușcă pe bancheta din spate a mașinii. Experții familiarizați cu astfel de cazuri spun că cel mai probabil în acest caz ar fi vorba de o reglare de conturi.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Victima este fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Polițiștii au anunțat că au un cerc de suspecți în cazul exploziei mașinii din Arad. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a precizat că în acest dosar sunt audiați mai mulți martori și au fost ridicate probe de la fața locului, care vor fi analizate în laborator.

Serviciul Român de Informații a anunțat sâmbătă că participă la ancheta privind explozia mașinii de la Arad, în urma căreia un om de afaceri și-a pierdut viața, iar primele constatări exclud ipoteza unui atentat terorist.

Există suspiciunea unui asasinat la comandă. În mașină ar fi fost plasată o bombă, care ar fi fost activată de la distanță, arată date din anchetă. SRI spune că din autoturism au fost prelevate substanțe pentru expertiză pirotehnică.

loading...