Breaking news

Un preot a creat altarul cu telecomandă și cădelniţa electronică

loading...

Preotul Dan Drăgan a tehnologizat biserica din Jibou, judeţul Sălaj, unde slujește de zeci de ani. Prelatul a inventat cădelnița electronică, a băgat încălzire în pardoseală și telecomandă la altar.

biserica cu telecomanda la salajPasionat de tehnologie, preotul Dan Drăgan și-a transformat biserica pe care o păstorește, într-una high-tech.

Pentru a inhala cât mai puţine toxine şi pentru a proteja pictura de fumul negru de cărbune, preotul ortodox foloseşte o cădelniţă electronică, are încălzire prin pardoseală în biserică, iar pe viitor vrea ca uşile altarului să se deschidă cu telecomanda.

Are aici un lăcaş unde se pune tămâia, are un comutator, se apasă pe un buton şi se aprinde un led, semn că funcţionează cădelniţa. Apoi se aprinde o rezistenţă şi punem bobiţa de tămâie. Ajunge numai tămâia. În primul rând nu inhalăm praful negru de cădelniţă şi în al doilea rând ieşind numai praful de tămâie nu se mai depune pe pictură. Aici este un avantaj pentru noi“, a declarat preotul Dan Drăgan pentru citynews.ro.

Cădelniţă electronică a fost realizată la cererea preotului, de Cristian Bodea, un tânăr din Jibou pasionat de electronică.

Preotul nu se oprește aici cu planul de a transforma biserica într-una ultra modernă: vrea telecomandă la Altar.

L-am rugat dacă ar putea să facă un sistem cu telecomandă ca să deschidă uşile împătăreşti. Am înţeles că deja lucrează la acest proiect“, a mai delcarat preotul.

Astfel că până la Sfânta Mărie, altarul bisericii din Jibou se va deschide printr-o simplă apăsare de buton.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>