Breaking news

Un prahovean a inventat maşina care consumă 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri

Prahoveanul Justin Capră și-a rupt din timpul său pentru inventat maşina care consumă 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri.

justin capraInginerul de aviaţie, în vîrstă de 79 de ani, Justin Capră, vrea să combată scumpirea combustibililor și a venit cu o invenție mai puțin obișnuită:  un prototip de maşină cu un consum mediu de numai 0,5 litri la suta de kilometri şi care poate atinge viteza de 90 de kilometri pe oră. Justin Capră este mândru de creața sa care are are greutatea de 150 de kilograme şi este estimată la 8.000 de lei.

Nu este o invenţie de ieri de azi este realizată cu peste trei ani în urmă în atelier. Este un fel de scuter electric. Un astfel de automobil a  parcurs distanţa Bucureşti-Iaşi, adică peste 400 de kilometri, cu numai doi litri de benzină. Deocamdată nimeni nu s-a arătat interesat să o fabrice în serie, chiar dacă mi-aş dori tare mult asta. Din păcate, noi, românii, nu suntem dornici de nou. Ne este teamă de el. Probabil că aici sunt şi alte interese. Merge cu de toate. Îi putem pune benzină, motorină, chiar şi ulei de prăjit cartofi. Consumul este minim, nu cred că există ceva care să consume mai puţin. Eu nu am avut niciodată simţul proprietăţii, de aceea nu sunt interesat de obţinerea de foloase materiale din brevetarea invenţiilor mele, şi nici nu mă interesează dacă cineva îmi copiază ideea, a spus acesta.

Dacă cineva ar vrea sa ia prototipul și să îl fabrice și la 5 locuri, consumul ar fi de 3 litri la 100 de km, sub ceea ce există la ora actuală pe piață.