Breaking news

Un polițist din Vrancea a refuzat pentru a doua oară să ia mită de la un șofer

loading...

Un agent de poliţie din Vrancea a refuzat să primească suma de 200 euro drept mită ca să nu îi facă dosar penal unui bărbat care conducea fără permis. Este pentru a doua oară când poliţistul refuză să se lase mituit.

masina politieLuni, 1 septembrie, în jurul orei 0940, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe M.I., în vârstă de 34 de ani,  în timp ce oferea agentului de poliție G.R., ajutor șef de post în cadrul postului de poliție Pufești, județul Vrancea, suma de 200 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal.

Făptuitorul fusese depistat la data de 31.08.2014, ora 0030,în timp ce conducea pe drumul public un autoturism marca Peugeot, fără a poseda permis de conducere, ocazie cu care a oferit agentului de poliţie o sumă neprecizată de bani și produse din carne, pentru ca acesta să nu întocmească actele de constatare pentru infracţiunea sus-menţionată.

În urma denunţului formulat de către lucrătorul de poliţie, s-a procedat la  organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant.

Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Poliţistul este la al doilea denunţ prin care sesizează intenţia unui cetăţean de a-l mitui, cel anterior având loc în luna aprilie a acestui an, când a refuzat 110 lei pentru a nu lua măsura reţinerii unui permis de conducere după producerea unui accident rutier.

loading...