Breaking news

Un poliţist din Timiş a refuzat o mită de 800 de euro

Un bărbat a fost prins în flagrant, la Timişoar, de către Ofiţerii DGA, în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie.

Pe 16 iulie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul Centrului Operațional 2 Timișoara, au prins în flagrant un bărbat care a oferit și remis cu titlu de mită suma de 800 euro unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Banii ar fi trebui să-l înduplece pe agent să nu dispună măsurile necesare privind tragerea la răspundere penală a concubinei sale, cercetată într-un dosar penal.

Ca urmare a ofertei primite, în data de 15.07.2019, polițistul a formulat denunț la Serviciul Județean Anticorupție Timiș, fiind sesizată unitatea de parchet competentă.

În fapt, în urma unei înțelegeri prestabilite pe care bărbatul a avut-o cu concubina sa, aceștia au hotărât să îi remită polițistului, anchetator în dosarul penal respectiv, 800 de euro, pentru a o exonera pe aceasta de răspundere penală.

Suma de bani a fost găsită în interiorul autoturismului unde bărbatul s-a întâlnit și a discutat cu agentul de poliție și căruia i-a oferit și remis această sumă, cu titlu de mită.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

>