Breaking news

Un polițist de frontieră din Timiş, reținut pentru luare de mită

În noaptea de 21/22 octombrie 2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliție de frontieră în timp ce primea, cu titlu de mită, o sumă de bani de la o persoană denunțătoare.

În fapt, la data de 20 octombrie 2021, a fost înregistrat la D.G.A. – S.J.A. Timiș  denunțul unei persoane referitor la faptul că, un polițist de frontieră din cadrul I.T.P.F.  Timișoara – S.P.F. Sânnicolau Mare – P.T.F. Cenad, i-ar fi pretins 2500 de euro pentru a-l scoate ilegal din țară, în condițiile în care denunțătorul se afla sub control judiciar pentru cercetări privind săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani.

În baza denunțului formulat, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, pe raza municipiului Lugoj, în timpul căreia denunțătorul i-a oferit polițistului de frontieră, drept mită, suma de 1500 de euro din cei 2500 de euro pretinși inițial.

Polițistul de frontieră a fost reținut pentru 24 de ore, iar la acest moment este prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La activitatea de prindere în flagrant s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin, Inspectoratului Județean de Poliție Timiș – Poliția Municipiului Lugoj și D.G.A. – Structura Centrală.