Breaking news

Un polițist de frontieră de la Sighetu Marmaţiei a refuzat o mită de 5.000 lei

loading...

Un agent de poliţie din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a refuzat o mită de 5.000 lei și din partea unei femei, pe care a denunțat-o la DGA. 

Pe data de 31 august 2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au identificat pe raza lor de competenţă un număr de 5 persoane care transportau, în trei autoturisme, diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă ucraineană, întocmind în acest sens un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, sens în care s-au efectuat acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În perioada 31.08.2012 – 03.09.2012,  S.A., una din persoanele cercetate în cauză, în repetate rânduri, i-a promis şi oferit agentului de poliţie din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, care instrumenta dosarul respectiv, suma de 5.000 lei pentru a o ajuta, atât pe ea, cât şi pe alţi doi membri ai familiei sale, cercetaţi în dosar, prin propunerea unei soluţii de netrimitere în judecată, solicitându-i în concret să înlocuiască declaraţiile olografe date de aceasta şi alte 3 persoane.

Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa şefilor săi situaţia de fapt şi a sesizat DGA Maramureș care a realizat împreuncă cu procurorul cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, un flagrant la data de 03.09.2012, când femeia i-a oferit agentului de poliție sume de bani în cuantum de 4.720 lei şi 60 Euro precum şi un număr de 4 declaraţii olografe, solicitându-i poliţistului să le substituie celor existente la dosarul instrumentat de acesta.

Prinsă în flagrant, femeia a leșinat și a fost internată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, până la data de 10.09.2012.

Ieri, 10 septembrie, procurorul de caz a emis pe numele persoanei în cauză mandat de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă, cea în cauză urmând a fi prezentată în cursul zilei de astăzi Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...