Breaking news

Un polițist băcăuan a refuzat 1000 euro drept mită

loading...

Un agent de poliție din cadrul IJP Bacău, a reuzat să primeasă drept mită suma de 1000 de euro, de la un bărbat, ca să-i amâne aplicarea unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Agentul de poliție a anunțat ofițerii DGA, care au organizat un flagrant și  ieri au prins doi cetăţeni, în timp ce ofereau cu titlu de mită suma de 100 euro, poliţistului.

Banii reprezentau o primă tranșă din suma de 1000 de euro, oferită polițistului ca să nu pună în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Agentul de poliţie a făcut un denunț la S. J. A. Bacău prin care sesiza că, în ziua de 5 octombrie a fost contactat telefonic, din Spania, de un român condamnat la închisoare, care i-a propus să tergiverseze aplicarea mandatului său de executare, urmând ca în schimb să-i trimită prin sora sa, şi tatăl său, suma de 1000 de euro, lunar, până în luna decembrie a acestui an, când se aştepta să apară un act normativ de îndepărtare a consecinţelor condamnării.

Bărbatul care a oferit banii, fusese condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare, de Judecătoria Medgidia, jud. Constanţa, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Ulterior, cei doi intermediari au insistat să-i remită agentului sume de bani cu titlu de mită, dar acesta i-a respins. Banii proveneau de la condamnat şi fuseseră trimişi prin sistemul de transfer bancar, special pentru acest lucru.

Ca urmare a acţiunii de prindere în flagrantul, cele două persoane au fost reţinute, urmând ca astăzi să fie prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

loading...