Breaking news

Un poliţist arădean a refuzat o mită de 500 euro

Un cetăţean din Arad a fost prins ieri în flagrant de către ofiţerii DGA, în timp ce oferea unui agent de poliţie suma de 500 de euro pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească în mod integru atribuţiile de serviciu.

refuz-mitaLuni dimineață, în jurul orei 10.30, un agent de poliţie, lucrător în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Arad – Postul de poliţie Şagu, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe linia supravegherii traficului rutier a depistat un arădean în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, având numere de înmatriculare expirate.

După ce poliţistul i-a adus la cunoştinţă încadrarea juridică şi consecinţele faptei sale, respectiv conducere a unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false, cel aflat la volan i-a solicitat agentului să nu dea curs procedurilor legale întrucât se află în termenul de încercare, fiind anterior condamnat la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată.

La scurt timp după această discuţie, la faţa locului a oprit un autovehicul din care a coborât un bărbat, care s-a prezentat a fi patronul făptuitorului. După ce acesta a înţeles care este situaţia angajatului său, a oferit agentului de poliţie suma de 500 de euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu-i întocmi dosar penal celui în cauză.

Agentul de poliţie a refuzat „oferta” şi, urmând prevederile legale, a formulat un denunţ penal.

În urma organizării acţiunii de prindere în flagrant, patronul arădeanului identificat de poliţist a fost surprins în timp ce oferea acestuia cei 500 de euro destinaţi să „rezolve” cazul într-un mod ilegal. Patronul s-a ales cu dosar penal și va fi cercetat în stare de libertate pentru dare de mită.

>