Breaking news

Un pod s-a prăbușit în Siret la șapte luni de la inaugurare – VIDEO

Dezastru total în România. Podul de la Luțca, de peste râul Siret, din comuna Sagna, s-a prăbușit, la doar 7 luni după ce a fost repus în circulație, în urma unor reparații capitale care au costat peste 8 milioane de lei. În momentul prăbușirii în Siret, pe pod circulau două mașini.

Podul de la Luţca, de pe Drumul Judeţean 207 A, care traversa râul Siret în localitatea Luţca, judeţul Neamţ, s-a prăbuşit joi, la 7 luni de la inaugurare. Podul fusese reabilitat cu fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit.

Ionel Arsene, declara pe 3 noiembrie 2021, când podul a fost inaugurat, că s-au făcut teste cu 340 de tone și că acesta va rezista zeci de ani.

”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone” a spus la acel moment Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Romică Rotaru, patronul firmei Darcons SRL, este fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.    Fiul constructorului, fostul deputat PSD Alexandru Rotaru, a fost inginer la firma de construcţii responsabilă de lucrările la podul din Neamţ.

Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț.

Având în vedere că circulația rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți.

>