Breaking news

Un oltean în celebra bucătărie a lui Dinescu: Mugur Mihăescu, întâmpinat cu praz!

Mircea Dinescu îl întâmpină cum se cuvine: cu o legătură de praz. Este doar începutul pentru pomana gâştii, la care suntem invitaţi în noua ediţie „Politică şi delicateţuri”. Duminică, 22 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+, iar de la 19.00, pe TVR HD.

Politica si delicateturi cu Mugur MihaescuPentru ediţia a doua din noul sezon Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu a invitat un oltean veritabil: Mugur Mihăescu, cel care, deşi nu mai este parte a grupului umoristic Vacanţa mare, încă este recunoscut drept poliţistul Garcea.

Gazdă perfectă, Mircea Dinescu îl aşteaptă în bucătărie cum se cuvine: cu o legătură de praz. Poetul scoate dintr-o gâscă, „micile amănunte”, adică măruntaiele şi o aripioară şi prepară pomana… gâştii. Lângă carnea care sfârâie în tigaie, Dinescu pune şi de o mămăligă, pe care o execută pornind de la o reţetă de-ale bunicii sale.

Prepararea bucatelor le stârneşte celor doi nostalgia vremurilor de demult, iar Mugur Mihăescu îşi aduce aminte de copilăria petrecută la Sadova. „Diferenţa dintre noi e că el e oltean adevarat şi trăieşte în Bucureşti, iar eu sunt ardelean născut în Bărăgan şi care locuieşte în Oltenia”, punctează Mircea Dinescu.

După ce „capodopera culinară”, cum îi spune poetul, este gata, iar gâsca „nu a murit de pomană”, cei doi merg în cramă, unde ascultă muzica tarafului lui Constantin Lătareţu şi pun ţara la cale. În discuţia cu faimosul său interlocutor, Dinescu descoperă un om sensibil, care vibrează la muzica populară şi care vorbeşte cu căldură despre familia sa, satul natal şi drumul pe care l-a parcurs de la băiatul de pe bătătura de la Sadova pâna la celebrul comediant.

Sezonul 8 al emisiunii Politică şi delicateţuri a început duminică, 15 octombrie, cu o ediţie filmată pe malul Dunării, la Cetate, unde Mircea Dinescu a gătit alături de vedeta TVR Iuliana Tudor.

Mugur Mihăescu s-a născut pe 2 iunie 1967 la Sadova, judeţul Dolj. A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Bucureşti. Şi-a început cariera în 1988, odată cu grupul de umor Vacanţa Mare. Din anul 1999 grupul începe colaborarea cu PRO TV şi obţine un succes răsunător. Mugur Mihăescu ascris scenariul şi a jucat în două filme de lung metraj, „Garcea şi oltenii” şi „Trei fraţi de belea”, dar şi în multe seriale tv. În prezent este om de afaceri şi ocupă funcţia de consilier al primarului capitalei.

Politica si delicateturi, preparatul pentru Mugur Mihaescu

>