Breaking news

Un oltean a produs un milion de şosete în primul Laborator de şosete din România

De patru ani de zile, la Craiova, în inima Olteniei, opt roboţi ţes de zor, şosete unicat în România. În doar trei minute, robotul iscusit produce un ciorap din bumbac, fără cusătură.

Ilie Pană este olteanul iscusit care a avut curajul nebun de a înfiinţa primul Laborator de şosete din România unde a „angajat” opt roboţi de ultimă generaţie care să producă non stop, şosetele unicat.

Pentru că îşi dorea să rămână ceva în urma sa, inspirat de celebrele documentare „How It’s Made”, Ilie Pană a accesat fonduri europene şi în 2018 a produs primele şosete cu ajutorul roboţilor.

„Am visat să am o fabrică, așa cum citisem în biografiile lui John D. Rockerfeller sau Henry Ford. Visam să fiu parte din industrie, să creez lucruri reale, nu povești sau marketing. Știam de fondurile europene și văzusem oameni care reușiseră să obțină sume de 200.000 euro, 100% nerambursabili. Mă uitam la seria „How It’s Made”, mă atrăgeau acei oameni de la începutul anilor 1900 care au creat anumite sectoare și anumite industrii, dar și pentru că o fabrică îți permite să servești cu munca ta întreg globul pământesc. Asta cu șosetele mi-a plăcut pentru că am văzut că erau niște roboți care pur și simplu transformau un fir cu ajutorul unui program informatic într-o șosetă”, declară Ilie Pană.

După luni de teste, Laboratorul de şosete a reuşit să creeze șosete de cea mai înaltă calitate, din bumbac virgin pieptănat. Acesta este de trei ori mai scump decât bumbacul normal, fiind extrem de calitativ.

O cutie de carton a schimbat soarta Laboratorului de şosete

Însă nu totul a mers pe roze încă de la început. Avea un produs unicat în România însă nu reuşea să convingă românii să cumpere celebrele şosete. Miile de euro investite în fotografii profesionale şi promvare online, nu au avut efect. Până într-o zi când inspirat de Grant Cardone, a decis să facă promovare personală a şosetelor. A ales să facă un video prin intermediul unei cutii de carton în care erau ambalate şosetele.

„Știam că vreau să fac filmulețul, dar nu știam ce o să vând. Ce să le spun oamenilor, că am și șosete albe, și maro și albastre, și să mă sune sau să îmi dea mesaj că vor 3 perechi albe și două negre? Era prea complicat. Și atunci, am luat linia asta de supermarket, Laboratorul de șosete, și am zis să le vindem pe toate pentru că oamenii au nevoie de toate, și, dacă le cumperi, apoi nu te mai doare capul. Sunt 24 de perechi de șosete, am făcut calculul la prețul din supermarket și am văzut că înseamnă 130 de lei”, povestește Ilie Pană.

Ideea cu şosetele la cutie a prins atât de tare încât l-a luat prin surprindere pe Ilie Pană. Promova o cutie care nu exista fizic şi primele comenzi le-a livrat în cutii de vin.

„Trimite și mie cutia aia. Mi se pare foarte tare”. Numai că acele cutii nu existau fizic. Cu atât mai puțin un magazin online. Primele comenzi au fost livrate în niște cutii de vin, pe care le-a tăiat, iar ulterior a găsit și un furnizor”, mărturiseşte Ilie Pană.

De atunci, peste tot pe unde merge, Ilie Pană are la el celebra cuite cu şosete. A lansat un brand, omul cu şosetele.

Laboratorul de şosete este singura fabrică de şosete din România care trimite şosetele croeşetate de roboţi, direct din fabrică, la români acasă. Comenzile se efecuează exclusiv online, fără intermediari.

În prezent, Laboratorul de şosete a ajuns să livreze în jur de 1300 de cutii cu şosete. Ceea ce înseamnă că de la înfiinţare şi până în prezent, la Craiova, roboţeii au produs peste un milion de şosete fără cusături.

Ilie Pană are un vis măreţ: să încalţe toţi românii cu celebrele şosete de la Craiova.

„Obiectivul meu este să devenim furnizorul numărul unu de șosete în România, iar apoi să trecem granițele” spune Ilie Pană.

Faima şosetelor olteneşti produse de roboţi a trecut dincolo de graniţele României. Au ajuns în Marea Britanie şi SUA. Iar China a premiat compania românească pentru inovaţie.

Laboratorul de Şosete vi­zează dez­voltarea capacităţii de producţie, până la peste 1.800 de cutii a câte 24 de pe­rechi de şosete pe lună.

De un an de zile, Laboratorul de şosete a devenit sponsorul oficial al circuitului de tenis Romanian Tenis Premium, oferind celebra cutie cu 24 perechi de şosete, fiecărui campion RTP.

Pe 12 iulie 2020, Mario Cristian Stănciulescu a devenit primul campion RTP care a primit în dar celebra cutie cu şosete.

>