Breaking news

Un muncitor a fost decapitat de un excavator la Poiana Mare

Un muncitor în vârstă de 25 de ani a avut parte de o moarte tragică. Tânărul a fost decapitat din greșeală, de un escavator, după ce fusese surprins de un mal de pământ.

muncitor decapitat de escavator la poiana mareDoi muncitori care efectuau lucrări de canalizare în comuna Poiana Mare au fost surprinși, marți, de un mal de pământ, într-un șanț de peste 2,5 metri adâncime.

În momentul în care au fost surprinși de malul de pământ, muncitorii încercau să branşeze o conductă la o adâncime de doi metri şi jumătate.

Șoferul escavatorului a încercat să îi ajute cu cupa utilajului, dar în urma unei manevre greșite, l-a ucis pe unul dintre muncitorii surprinși de malul de pământ.

Dumitru Miculeţ, în vârstă de 25 de ani, din Craiova, a fost decapitat de cupa escavatorului. Celălalt bărbat, Petre Ţiclea, în vârstă de 47 de ani, din Gorj, a fost scos din pământ de către pompieri și transportat la Spitalul Judeţean din Craiova cu un elicopter SMURD.

Cadavrul tânărului craiovean a fost dus la morgă, unde urmează să se stabilească dacă era deja mort în momentul în care colegii săi au intervenit cu excavatorul sau bărbatul a murit în urma acestei manevre.
Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj au stabilit că cei doi muncitori lucrau cu contracte de muncă în cadrul firmei respective şi erau muncitori necalificaţi.

Inspectorii de muncă şi poliţiştii fac anchete pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc accidentul. Șoferul escavatorului este cercetat acum pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.