Breaking news

Un mort și zece răniți la Nădab după ce două autobuze au fost lovite de un TIR

O persoană a murit şi alte zece au fost rănite grav într-un accident rutier produs luni dimineață pe DN 79, în jurul orei 5.35, între Chişineu Criş şi Nădab.

accident nadabUn autobuz plin cu muncitori a fost lovit luni dimineață, pe DN 79, de un TIR. Impactul a fost atât de puternic încât autobuzul a acroșat alt autobuz, după care a aterizat în câmp.

Autocarele circulau unul în spatele celuilalt și transportau muncitori la muncă în zona industrială Nădab. Un TIR a pătruns pe contrasens și a lovit în plin primul autocar care a acroșat pe cel de-al doilea autobuz.


Din păcate, un bărbat în vârstă de 31 de ani a decedat şi alte zece persoane au fost rănite grav şi uşor.

Autotrenul a intrat în partea lateral stânga în primul autocar, iar bărbatul care a decedat se afla pe scaunul din spatele şoferului.

Victime ale accidentului rutier s-au înregistrat doar din rândul persoanelor prezente în primul autocar. În cel de-al doilea neînregistrându-se răniţi, ci doar pagube materiale.

În primul autocar se aflau aproximativ 20 de persoane. În urma acroşării, geamurile primul autocar s-au spart toate, autovehiculul ajungând în câmp în urma coliziunii.

Muncitorii au trăit clipe de teroare când au văzut ce e în jurul lor, în autocar, în urma accidentului.

Şeful Serviciului Rutier Arad a precizat că accidentul a avut loc pe fondul oboselii la volan sau a altor preocupări în timpul condusului.

„S-a înregistrat un accident cu consecinţe deosebit de grave în care au fost implicate două autocare şi un autotren. Autocarele se deplasau dinspre Chişineu Criş spre Nădab şi transportau muncitori spre zona industrială. Din primele verificări se pare că şoferul autotrenului a intrat pe contrasens, posibil pe fondul oboselii la volan sau a altor preocupări în timpul condusului, a acroşat primul autocar din care o persoană este decedată, un bărbat care stătea pe scaunul din spatele conducătorului autobuzului, partea stângă”, a declarat comisarul şef Dorin Goilean, şeful Serviciului Rutier Arad.

La locul accidentului au fost mobilizate patru ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad, două autospeciale SMURD de la Arad şi Chişineu Criş şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care are şi modul de descarcerare.

autocar accident nadab