Breaking news

Un milion de poliție de asigurare Omniasig, falsificate

Piața asigurărilor din România este zguduită de un nou scandal de proporții. După scandalul de la Astra, cu polițe fără acoperire, acum problemele se mută la Omniasig. Directorul general şi alţi 40 de directori OMNIASIG sunt suspectaţi de procurori de implicare în falsificarea poliţelor de asigurare.

omniasigProcurorii au efectuat miercuri, 49 de percheziţii la sediile centrale şi la sucursale societăţii din Bucureşti şi din toate judeţele. Directorul general şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de anchetatori de implicare în falsificare de poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei.

Directorul general al societăţii de asigurare Omniasig, alături de toţi directorii de sucursale şi directorii de vânzări sunt acuzați de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Atunci când un client se prezenta pentru a-şi încasa poliţa de asigurare, reprezentanţii societăţii îl despăgubeau, evitând astfel controale generate de eventualele reclamaţii ale unor clienţi nemulţumiţi.

ASF a luat act de comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind percheziţiile derulate la o societate de asigurarări. Pe măsură ce Parchetul va oferi mai multe informaţii, ASF va dispune măsurile care sunt în competenţa sa„, a transmis ASF.

Poliţiştii estimează că de la sediile Omniasig vor fi ridicate, în urma percheziţiilor de miercuri, „mai multe camioane de acte”, urmând ca, în zilele următoare, să fie audiaţi şi directorii societăţii.

Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, a subscris anul trecut prime în valoare de 881 milioane de lei (200 mil. euro), cu 14% sub nivelul din 2012, pe fondul restructurării portofoliului de asigurări auto, care reprezintă circa 60% din afacerile asigurătorului. Compania controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) nu a precizat valoarea rezultatului înregistrat anul trecut, cel mai probabil fiind vorba de o pierdere pentru al treilea an consecutiv. Omniasig raportase o pierdere de 228 milioane de lei în anul 2012, pe fondul creşterii costurilor cu daunele şi în contextul cheltuielilor excepţionale generate de procesul de fuziune cu BCR Asigurări.

Şeful Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Alexandru Ioniţă, a declarat miercuri că în ancheta privind societatea de asigurare vor fi verificate peste un milion de documente, urmând să se stabilească modul de operare şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate.”Suspiciunile pe care noi le avem privesc realitatea şi modul de întocmire al poliţelor de asigurare, pentru care pot să vă spun faptul că nu există nicio suspiciune privind reala lor şi corecta lor întocmire vizavi de persoanele fizice care au beneficiat de aceste poliţe, deci persoane care au beneficiat în mod corect şi de bună-credinţă. Verificările noastre vizează ridicarea acestor documente„, a spus şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Române, într-o conferinţă de presă privind percheziţiile care au fost făcute miercuri la sedii centrale şi sucursale ale Omniasig.

Compania Omniasig a remis un comunicat exclusivNEWS.ro în care precizează faptul că: Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul OMNIASIG este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispoziţia autorităţilor toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp, am demarat o investigaţie internă pentru a lămuri în întregime această situaţie. Activitatea curentă a OMNIASIG nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări.

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei. În prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piaţa asigurărilor din România.