Breaking news

Un milion de ouă confiscate

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București și Ilfov, au confiscat astăzi peste un milion de  ouă din depozitele bucureștene, ca urmare a lipsei documentelor de proveniență.

ouaÎn urma controalelor efectuate, inspectorii sanitari veterinari au confiscat din depozitele din Bucureşti un număr de 1.076.400 de ouă, iar de la cele din judeţul Ilfov 13.470 de ouă ouă şi  3.469 de kg de carne de pasăre, pentru lipsa documentelor de provenienţă şi a elementelor de identificare.

Controalele au fost realizate la 16 depozite alimentare aflate pe raza de competenţă a celor două direcţii. Pentru neregulile constatate de către inspectori au fostaplicate un număr de 17 amenzi contravenţionale, care s-au ridicat la valoarea de 81.000 de lei.

Principalele abateri sancţionate au fost: absenţa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, lipsa documentelor care să ateste provenienţa produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar şi igiena şi întreţinere necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare.

Inspectorii sanitari veterinari au demarat controalele  împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei.