Breaking news

Un laureat al premiului Nobel, aruncă bomba: coronavirusul a fost fabricat în laborator

loading...

Coronavirusul este un virus artificial, creat în laborator. Afirmaţia aparţine francezului care a descoperit virusul HIV.

Profesorul Luc Montagnier, cel care în 2008 a primit Premiul Nobel pentru medicină, pentru descoperirea virusului HIV, a declarat la postul de televiziune din Franţa, CNEWS, că virusul Covid-19 nu are origine naturală, și este făcut de profesioniști. Coronavirusul este un produs sintetic care a fost eliberat accidental dintr-un laborator din Wuhan, China.

Se spune că cercetătorii chinezi au folosit coronavirusuri drept bază pentru generarea de noi virusuri în încercarea de a găsi un vaccin împotriva SIDA. O echipă de medici indieni au descoperit că în genomul virusului Wuhan au fost găsite segmente de genom de HIV. După o presiune imensă, echipa de medici indieni şi-a retras lucrarea, înainte ca ea să fie revizuită de colegi.

Versiunea oficială a regimului comunist chinez despre originea virusului este că acesta a sărit speciile, provenit de la lilieci (fără să se ştie cum, exact), şi a infectat o piaţă de animale vii – Huanan – din Wuhan. Un studiu al publicaţiei The Lancet arăta că 30% din pacienţi iniţiali nu au avut nicio legătură cu piaţa.

„Împreună cu colegul meu, bio-matematicianul Jean-Claude Perez, am analizat cu atenţie genomul acestui virus ARN”, explică Luc Montagnier, intervievat de dr. Jean-Francois Lemoine pentru podcastul zilnic al publicaţiei Pourquoi Docteur, adăugând că alţii au a explorat deja această cale.

Moderatorul, dr. Jean-Francois Lemoine a întrebat dacă virusul în chestiune ar fi putut proveni de la un pacient care ar fi fost infectat cu HIV.

„Nu”, spune Luc Montagnier, „pentru a insera o secvenţă HIV în acest genom, sunt necesare instrumente moleculare şi asta se poate face doar într-un laborator”.

O explicaţie plauzibilă ar fi un accident în laboratorul Wuhan. El a mai adăugat că scopul unor programe de acolo a fost căutarea unui vaccin împotriva SIDA.

loading...