Breaking news

Un jurnalist din Alexandria, anchetat de poliție, după ce a participat la o anchetă ce viza o bandă de hoți

A rămas fără permisul de conducere fără să fi condus mașina în care se afla. Este povestea incredibilă lui Nanian Paul, jurnalist de investigații la publicația  ”Exclusiv în Teleorman„.

ACCIDENT - BUZAUToată întâmplarea s-a petrecut pe 5 noiembrie 2010. Nanian şi cei doi colegi au mers în localitatea Drăgănești de Vlașca pentru a realiza o anchetă jurnalistică. Mașina cu care s-au deplasat a fost condusă doar cei doi colegi întrucât Nanian consumase băuturi alcoolice pentru că tocmai plecase de la o petrecere de majorat.

Reporterii primiseră unele informaţii conform cărora şoferii care mergeau pe drumul European  E70 spre Bucureşti erau tâlhăriţi la drumul mare, în dreptul localităţii Drăgăneşti de Vlaşca.

Conform informațiilor obținute, infractorii operau întotdeauna în grup, în toiul nopții,  după un plan bine stabilit. Totul începea la o trecere de pietoni, unde o parte dintre tâlhari stătea special pentru a-i incetini pe șoferi. Mai apoi mașinile treceau cu roţile exact prin cuiele împânzite de răufăcători pe toată lăţimea drumului. Peste câteva sute de metrii, şoferii observau că aveau pană. După ce opreau să-şi schimbe roata, deveneau victime sigure.

Cei trei  reporteri au ajuns în Drăgănești de Vlașca în jurul orei 23,58. Unul dintre ei, s-a ascuns pe o stradă lăturalnică pentru a putea filma fără a fi văzut, iar celălalt coleg a mers să discute cu sursa. Nanian a rămas în mașină să observe ce se petrecea în zonă. Pentru că era singur în mașină s-a așezat pe scaunul șoferului. O mișcare neinspirată care l-a costat scump.

După aproximativ 15 minute, Nanian a observat că la circa 20 de metrii distanță de el erau parcate două mașini. La un moment dat dintr-o mașină a coborât un individ, care a scos din portbagaj o bâtă de baseball și s-a urcat cu aceasta la volan. După doar câteva minute de așteptare mașinile s-au făcut nevăzute, demarând în trombă spre București.

La scurt timp în zonă și-a făcut apariția și un echipaj de poliție. Un agent de poliție s-a dat jos din mașină, mers la mașina în care se afla Nanian și i-a cerut actele de identitate. Din greșeală, jurnalistul a dat tot portofelul în care se aflau, cartea de identiate, permisul de conducere  și legitimația de presă.

După ce a observat legitimația de presă, și că jurnalistul mirosea a alcool, polițistul i-a cerut acestuia să coboare din mașină. Între timp, agentul de poliție a chemat un echipaj de la Poliția Rutieră. Jurnalistul a fost pus să sufle în etilotest. Acesta le-a spus polițiștilor că nu are de ce să sufle în etilotest, pentru că nu el a condus mașina, ci un coleg.

Însă, pentru a nu compromite ancheta jurnalistică, Nanian nu și-a chemat în ajutor colegul pentru a da declarații la Poliție cum că el fusese cel care a condus mașina. Drept urmare a fost obligat de polițști să sufle în etilotest și mai apoi a fost condus la spital pentru a i se recolta și probe biologice.  S-a ales cu permisul suspendat pe o perioadă nedeterminată și cu o dovadă fără drept de conducere până la soluționarea cazului.

Nimic neobișnuit am putea spune, sau poate doar ghinion curat. Coincdență sau nu, în urmă cu doar două zile, doi patroni din București care venau cu mașina din Alexandria către Capitală au fost jefuiți noaptea fix în același loc unde în urmă cu 47 de zile jurnalistul a fost săltat de polițiștii din Drăgănești.

În noaptea de 5 noiembrie cei trei jurnaliști venseră în zonă pentru a culege informații în legătură cu tâlharii la drumul mare. Însă reporterii au fost împiedicați în ancheta lor de chiar oamenii legii care trebiau să asigure paza în zonă și să prevină apariția unor astfel de întâmplări.

Ne întrebăm oare dacă nu cumva poliția din Drăgănești de Vlașca știa cine sunt tâlharii iar echipa de reporteri prezentă în miez de noapte le stricau ploile. Dacă echipajul de poliție stătea la pândă pentru a prinde infractorii, cum se face că nu au prins pe nimeni însă tâlharii jefuiesc  în continuare șoferii ce trec prin zonă la ceas de seară!?!.