Breaking news

Un ghid despre evaluarea securității fizice

loading...

evaluare de risc

Până acum probabil că ați aflat faptul că securitatea unei clădiri este una dintre cele mai importante activități ale unui biroul modern, de la startup-uri mici până la corporații importante. Este prima dvs. linie de apărare împotriva intrușilor, a calamităților naturale și a oricăror alte evenimente nedorite care ar putea să vă perturbe afacerea. Dar dacă sunteți ca alți proprietari de afaceri, probabil că vă întrebați cum să vă asigurați că sistemul dvs. de securitate este la un înalt nivel. Răspunsul? Efectuarea unei evaluări de securitate fizică.

După cum sugerează și numele, aceasta este o inspecție fizică cuprinzătoare și o analiză a fiecărei componente a sistemului dvs. de securitate. Acest lucru se face atât la nivel individual, cât și la nivel macro, oferindu-vă informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii mai bune cu privire la modul de gestionare a securitații imobilului. În general, evaluare de risc la securitate fizică este procesul combinat atât de a practica un audit intensiv, cât și de a analiza rezultatele care provin din acesta, care se referă la întregul sistem de securitate fizică al unei anumite clădiri. Pentru a vă asigura că vă descurcați corect, utilizați aceste sfaturi utile.

Înțelegerea auditurilor de securitate fizică‍

Securitatea fizică, așa cum sugerează și numele, înseamnă sistemul de echipamente electronice împreună cu practicile care protejează atât oamenii, cât și activele fizice din spațiul dvs., inclusiv echipamente, documente și calculatoare. Auditarea acestor sisteme de securitate înseamnă examinarea completă a fiecărei piese a sistemului, care poate fi adesea destul de sofisticat chiar și în birourile mai mici. Este un proces bine definit și crucial care este adoptat în mod obișnuit pentru a respecta cerințele multor organisme de reglementare și organizații de standardizare, inclusiv autorități de certificare și chiar agenții guvernamentale. Toate tipurile de sisteme de securitate fizică care au fost instalate sunt examinate în profunzime în timp ce se efectuează o evaluare a securității fizice.

Există multe tipuri de amenințări și vulnerabilități de securitate fizică, inclusiv cele naturale, cum ar fi incendiul și cele umane, cum ar fi efracția, la resursele, activele și informațiile sensibile care vă conduc afacerea. Punerea în pericol a acestora face ca afacerea dvs. să fie vulnerabilă la pierderi majore sau chiar la litigii, pe care probabil doriți să le evitați. Cele mai frecvente amenințări pot apărea fie prin rețeaua dvs. wireless, fie prin intruziune fizică.

Managementul securității fizice vs. evaluările securității fizice

Gestionarea securității fizice și evaluările securității fizice pot arăta similare la prima vedere, dar sunt unice în anumite etape fundamentale. Într-o evaluare fizică a securității, sunt măsurate disponibilitatea, implementarea și întreținerea sistemelor de securitate, în timp ce managementul securității menține adesea un sistem de securitate funcțional zilnic. Auditurile de securitate identifică lacunele din mecanismul de securitate existent și apoi sugerează remedieri pentru probleme specifice. Pe de altă parte, gestionarea securității este un proces mai regulat care vă menține sistemul în stare optimă de funcționare. Deși ambele sunt necesare pentru a conduce o afacere eficientă, auditul și evaluarea sistemului dvs. de securitate fizică sunt importante dacă doriți să îmbunătățiți siguranța facilității dvs.

Cum să detectați problemele de securitate fizică‍

Analiza de risc la securitate fizică poate descoperi numeroase probleme asociate cu sistemul dvs. sau cu procedurile dvs. Un sistem de securitate robust poate include numeroase controale de securitate, cum ar fi protecții umane, încuietori fizice, încuietori inteligente, garduri, un sistem CCTV, iluminare adecvată și alarme, printre alte componente. Efectuarea unui audit de securitate fizică vă arată exact care sunt lacunele de securitate din unitatea dvs., ceea ce ar putea însemna că trebuie să investiți în mai multe echipamente sau în orientări operaționale mai bune.

Problemele operaționale pot lua mai multe forme, dar toate au legătură cu persoanele care gestionează sistemul dvs. de control al accesului. Motivarea slabă, supravegherea și monitorizarea gărzilor de securitate ale spațiului dvs. pot duce la respectarea necorespunzătoare a procedurilor politicii de securitate. Nivelurile scăzute de precauție și grijă cu bunurile dvs. valoroase, cum ar fi laptopurile, mobilierul, echipamentele de birou și facilitățile comune ale angajaților pot duce la furturi ușoare. Angajații și personalul de securitate ar putea fi instruiți în mod necorespunzător sau pur și simplu nu au cunoștință de politica și procedurile de securitate existente, ceea ce ar duce la o gestionare deficitară a activelor. Angajații dvs. ar putea uita sau refuza să poarte în permanență insignele lor de identitate, lăsând căile de acces deschise furtului și făcând mai dificilă autentificarea identităților persoanelor din birou. Este posibil ca un management superior să nu fi reușit să implementeze proceduri adecvate sugerate de un audit anterior, lăsând breșe în sistem.

Concluzii

Crearea unui plan pentru o evaluare cuprinzătoare a securității fizice poate fi o muncă dificilă, în special pentru companiile care abia încep activitatea sau care s-au mutat într-un spațiu nou. Dar beneficiile acestui proces sunt pur și simplu prea bune pentru a fi omise. Evaluările de securitate fizică regulate și consecvente sunt esențiale pentru protejarea resurselor asociate companiei dvs., precum și cu angajații care lucrează sub dumneavoastră și se bazează pe un loc de muncă sigur în care să își îndeplinească activitatea.

Fără o politică cuprinzătoare de evaluare a securității fizice, este aproape imposibil să vă gestionați afacerile fără a întâmpina niveluri ridicate de risc. Pentru ca angajații și clienții să aibă încredere în dvs., merită efortul de a verifica fiecare aspect al planului dvs. de siguranță fizică, făcând orice ajustări după cum este necesar. Combinat cu un sistem de control al accesului, acest proces face facilitățile mult mai sigure pe termen lung. Deci, faceți mai întâi munca grea, iar apoi vă puteți relaxa, deoarece sistemul dvs. de securitate fizică vă face biroul mai sigur pe măsură ce trec anii.

loading...