Breaking news

Un gardian de la Penitenciarul Bârcea Mare, arestat pentru luare de mită

Un agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare, judeţul Hunedoara a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, ca urmare a unui flagrant organizat de ofiţerii DGA – Hunedoara.

penitenciarPotrivit informațiilor furnizate de anchetatori, timp de un an, acesta a pretins şi primit 1.500 euro de la un deţinut pentru a-i facilita diverse favoruri interzise în calitatea pe care o avea.

Astfel, pe 8 iunie 2011 la Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara a fost înregistrat denunţul lui K. A. referitor la faptul că, în perioada 2010 – 2011, cât a efectuat o pedeapsă privativă de libertate în penitenciarul menţionat, agentul de penitenciar C. N. L. i-a pretins şi denunţătorul i-a dat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro pentru a-i facilita accesul la muncă ori pentru ca acesta să-i procure şi să-i introducă în penitenciar telefoane mobile sau alte bunuri interzise la deţinere.

În urma desfăşurării activităţilor dispuse, agentul de penitenciar a fost prins în flagrant, în municipiul Deva, după ce i-a dat denunţătorului suma de 400 lei ce reprezenta o parte din suma pe care a pretins-o pentru motivele arătate mai sus.

Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În urma audierii agentului de penitenciar, procurorul a dispus arestarea pentru 24 de ore, după care a fost  prezentat Tribunalului Hunedoara, care a emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită..