Breaking news

Un fotograf şi-a înregistrat propria moarte. Bărbatul a fost ucis de forţele de securitate egiptene

Ahmed Samir Assem, un fotojurnalist în vărstă de 26 de ani și-a filmat ultimele secunde din viață, în care a fost ucis de trupe egiptene în timpul confruntărilor violente din Cairo.

proteste violente cairoÎn această înregistrare video sunt ultimele din viaţa lui Assem, care a fost ucis de un membru al forţelor de securitate egiptene, care au deschis focul luni împotriva unei mulţimi pro-Frăţia Musulmană adunate în faţa unuia dintre sediile armatei, locul în care se afla preşedintele demis Mohamed Morsi

În imagini se poate vedea că respectivul lunetist trage de pe un zid în mulţime. La un moment-dat, arma se întoarce brusc către cameră. Fotojurnalistul a fost împuşcat mortal. Ahmed Samir Assem, angajat al ziarului Al-Horia Wa Al-Adala, din Cairo, a ajuns astfel unul dintre cei 51 de egipteni din adunarea pro-Morsi şi pro-Frăţia Musulmană care au fost ucişi luni. Alte zeci de persoane au fost ucise şi sute rănite în săptămâna care a trecut de la lovitura de stat a armatei, în urma căreia a fost îndepărtat de la putere Mohamed Morsi şi formaţiunea Frăţia Musulmană.

Dincolo de drama fotojurnalistului Ahmed Samir Assem, aproximativ în acelaşi timp cu înregistrarea de luni a început să circule pe Internet un clip cu un băiat care uimeşte prin felul în care a înţeles şi explică întregul conflict din Egipt. În vârstă de 12 ani, Ali Ahmed critică cu elocvenţă şi pasiune anul de mandat al fostului preşedinte egiptean, a devenit foarte populară pe YouTube de sâmbătă încoace.

Constituţia a fost suspendată şi ea şi va trece minimum jumătate de an până la noi alegeri. Între timp, presa egipteană şi corespondenţii marilor instituţii media internaţionale descriu ceea ce pare a fi o vendetta din partea armatei. Oamenii continuă să iasă în stradă, în două mari grupuri: susţinătorii lui Morsi şi ai Frăţiei Musulmane pe de-o parte, adepţii noului regim pe de altă parte.