Breaking news

Un elicopter s-a prăbușit în Pakistan. La bordul acestuia se afla și Ambasadorul României

Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad au decedat vineri, după ce avionul militar în care se aflau, s-a prăbușit în nord-estul Pakistanului. La bordul elicopterului se afla și Ambasadorul României.

breaking-newsTragedie aviatică de proporții în Pakistan. O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan. Din nefericire, unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.

În elicopter se aflau ambasadori și jurnaliști. Printre diplomați se afla și Ambasadorul României.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasadorul României în Pakistan este în viață.

„Din primele informaţii transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român,  care a confirmat că este în afara oricărui pericol. La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Alături de Ambasadorii din Norvegia și Filipine, au mai decedat și soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17.

Elicopterul s-a lovit de zidul unei școli din Pakistan.Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad.