Breaking news

Un elev olimpic la matematică a aprins luminile de sărbători în Bucucurești

Miercuri seară la ora 19.00, în prezența primarului Sorin Oprescu și a Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, un elev olimpic la matematică a aprins luminile de sărbători în Bucureşti.

Startul sărbătorilor de iarnă în Capitală, a fost dat în Ajun de Moș Nicolae, din Piața Universității, situată deasupra parcării subterane.

Cosmin Ştefan Gramatovici, în vârstă de 16 ani, elev la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Capitală, câştigător al medaliei la aur la concursuri internaţionale de matematică a fost cel care a apăsat butonul ce a aprins luminile.

Sorin Oprescu a spus că este bucuros că a putut aduce bucureştenilor un moment de bucurie şi a precizat că, de acum încolo, esplanada cu statui din Piaţa Universităţii va fi locul unde vor fi organizate evenimentele de Crăciun.

Potrivit Primăriei Capitalei, miercuri seară, au fost aprinse luminile pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu, Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii.

În noaptea de miercuri spre joi, vor fi aprinse luminile pe Calea Dorobanţi, Bd. Aviatorilor, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Rosetti, Bulevardul Carol şi cele de la Piaţa Presei Libere.

Joi, ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2 şi A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Giurgiu, pe Bd. Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe Bd. Ferdinand, în Piaţa Operei, precum şi pe Calea Dorobanţilor, între Piaţa Dorobanţi şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ornamentele puse de municipalitate în Bucureşti au, în total, aproximativ 2,7 milioane de beculeţe de tip LED.

>