Breaking news

Un depozit de deșeuri menajere din comuna Ștefăneștii de Jos, mistuit de flăcări

100 de pompieri s-au luptat ore bune, joi, cu flăcările la izbucnite joi după-amiază, la un depozit de deşeuri menajere din comuna Ştefăneştii de Jos, din județul Ilfov.

incendiu.londraIncendiul de proporţii a izbucnit joi după amiază, la ora 16,15, iar flăcările au cuprins un depozit de deşeuri de la Ştefăneşti, iar doi oameni sunt răniţi. Aproape 100 de pompieri au încercat ore în șir să potolească focul.

În numai câteva minute, construcţia, întinsă pe o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi, s-a aprins ca o torţă. În interiorul halei erau depozitate câteva tone de anvelope uzate şi deşeuri din plastic.

Flăcările s-au ridicat mai mult de 10 metri peste acoperişul depozitului, iar fumul gros a acoperit zona. Un pompier şi un angajat al depozitului s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La eveniment au intervenit 15 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi un echipaj de prim-ajutor SMURD.

După aproape cinci ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit însă să limiteze pericolul extinderii incendiului la cladirile învecinate.