Breaking news

Un danez a fost jefuit de doi falși polițiști, într-un apartament din București

Doi pretinși polițiști au pătruns într-un apartament din sectorul 5 al Capitalei și au jefuit un cetățean danez. Hoții au fugit cu un inel din platină cu diamante și un ceas de colecție.

jaf miliardeDanezul petrecea cu nişte prieteni într-o locuinţă din Sectorul 5 al Capitalei, când hoţii au intrat peste el şi i-au furat un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie evaluat la 30.000 de euro.

Cercetările făcute de anchetatori au stabilit că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2012, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, ar fi stabilit să fure de la un cetăţean străin un inel din platină cu diamante şi un ceas de colecţie.

Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecți, care de altfel îl cunoșteau pe cetățeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool și droguri. Ceilalţi doi urmau să folosească acest prilej pentru ca prin ameninţări şi violenţă, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale.

În baza acestui plan, suspecţii s-au întâlnit cu partea vătămată în ziua de joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus să consume droguri şi băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi arătat dispus să facă acest lucru, ba mai mult, le-ar fi înmânat un telefon mobil pe care suspecţii să-l valorifice, iar cu sumele de bani astfel obţinute să poată procura stupefiante”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni şi prezentaţi instanţei de judecată, care a decis cercetarea lor în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie. Cel de-al cincilea suspect a fost identificat, fiind arestat în lipsă iar la ora actuală este căutat de poliție.

>