Breaking news

Un criminal a fost numit de Ministrul Vela, la conducerea Jandarmeriei Române

În plină stare de urgenţă, când milioane de români sunt ţinuţi în case de frica coronavirusului, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela face numiri controversate la cârma Jandarmeriei Române.

La 30 de ani de când a ucis un om, colonelul Remus Cîmpan a numit de Marcel Vela, în funcţia de  prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Remus Cîmpan a fost cercetat de procurorii militari pentru uciderea unui tânăr locotenent, în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989. Cum era de aşteptat, dosarul său penal a fost “albit” de procurorii militari.

În 22 decembrie 1989, locotenentul Dorel Boara, în vârstă de 27 de ani, de la penitenciarul Drobeta Turnu Severin, a fost împuşcat mortal de locotenentul Remus Cîmpan, în incinta Unitatea Militară 0389 Lugoj.

Dorel Boară lucra în sistemul penitenciar și făcuse o escală la Lugoj în drum spre Turnu Severin, întorcându-se de la Timișoara dintr-o misiune cu transporturi de arestați.

Prin rezoluţia procurorilor militari din 19.12.1990 s-a dispus neinceperea urmăririi penale, invocandu-se eroarea de fapt, care înlătură răspunderea penală.

Numirea lui Cîmpan le şefia Jandarmeriei, a stârnit revolta revoluţionarilor.

“Acest Cîmpan a fost anchetat pentru că l-a împușcat pe ofițerul Dorel Boară în incinta UM0389, Batalionul de Securitate Lugoj, dar a primit rezoluție de Neîncepere a Urmăririi Penale. Suntem nebuni? Păi, n-au primit NUP toți criminalii? Vela n-a găsit pe altul să pună decât pe ăsta care-a împușcat un coleg în unitate? Cîmpan a recunoscut, ce mai discutăm? Până în 1995, toate dosarele de crimă din decembrie 1989 au fost închise cu NUP. Și tu, Vela, vii după 30 de ani și-l pui în fruntea Jandarmeriei? Cum naiba găsiți numai criminali?”, a declarat Preşedinte Asociaţiei „21 Decembrie”, Doru Mărieş, pentru Libertatea.

Sora lui Dorel Boară a abia în urmă cu trei ani, aflat cine l-a ucis pe fratele său.

I-am arătat poza lui Dorel: Ia uitați-vă ce băiat ca bradul ați omorât! Ce v-a făcut? Scrie la dosar că era îmbrăcat în uniformă, nu avea armament, de ce ați tras atâtea gloanțe în el? I-ați dat și glonțul ăla fatal în tâmplă ca să-i iasă sufletul mai repede! Doamnă, au trecut 45 de minute, nu mai pot sta, conduc tot județul Timiș! Puteți să mă dați în judecată, n-o să-mi facă nimeni nimic. Cine a fost condamnat de la Revoluție?” a declarat sora locotenentului ucis de Cîmpan pentru libertatea.ro.

Dacă nu mai vrei să se întâmple astfel de numiri în instituţiile statului român şi doreşti ca oameni oneşti să ne conducă, vino în Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.

>