Breaking news

Un copil de 12 ani a murit după ce a adormit pe calea ferată

Sfârșit tragic pentru un copil de doar 12 ani din comuna Dimăcheni, județul Botoșani. Minorul a murit întrucât a adormit pe linia de cale ferată și mai apoi a fost călcat de tren.

copil calcat de tren la botosaniCopilul a adormit pe calea ferată întrucât a fost trezit cu noaptea în cap de către tatăl său, ca să meargă cu oile la păscut. Oboseala l-a doborât și copilul a ales un loc criminal ca să se odihnească: calea ferată.

Copilul a fost călcat marți, de trenul Regio Dorohoi – Iași, în jurul orei 11.00.  Mecanicul de locomotivă a crezut că este vorba despre o pelerină aruncată pe linia ferată întrucât copilul stătea nemișcat.

După ce a trecut peste copil și-a dat seama că a călcat ceva, a oprit trenul la circa 200 de metri distanță, a mers apoi să vadă despre ce era vorba și când a văzut copilul plin de sânge a sunat la 112.

Din păcate, medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, sosiți la fața locului, nu au putut decât să constate decesul copilului.

Neculai Coroblea, tatăl copilului, care lucra ca cioban la o stână din localitate, spune că i-a cerut copilului să stea câteva ore la oi, în timp ce el era plecat să adune fân.

“L-am trimis azi dimineaţă să mă ajute cu oile. Nu venea zi de zi să mă ajute cu oile. Azi dimineaţă a venit şi azi s-a întâmplat”, povesteşte tatăl băiatului.

Accidentul s-a produs pe linia ferată localităţile Mateeni şi Dimacheni din județul Botoșani. Poliția și procuratura a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

>