Breaking news

Un cetăţean ucrainean a fost prins pe Aeroportul Otopeni cu droguri în stomac

Un cetăţean din Ucraina, în vârstă de 27 de ani, a fost prins pe Aeroprotul Otopeni, cu droguri ingerate în stomac. Bărbatul venea din Sao Paolo şi dorea să ajungă în ţara sa, via România.

Potrivit procurorilor DIICOT,  la data de 26.06.2019, pe aeroportul Henri Coandă – București s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona, inculpatul V. M., cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, care intenţiona să tranziteze România, cu destinaţia Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă substanţe interzise în stomac, tânărul a fost supus unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în stomacul bărbatului fiind 18 capsule cu substanţă.

Prin ordonanța din data de 26.06.2019,procurorii DIICOT-Structura Centrală  au dispus efectuarea unei examinări fizice a inculpatului V. M,  acesta fiind internat într-o unitate spitalicească din Capitală, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

În urma analizei de laborator, substanţa din capsule a reacționat pozitiv ca fiind cocaină, cantitatea totala depistata fiind de 143 grame.

La data de 29.06.2019 procurorii DIICOT- Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului V. M, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc, în cursul zilei de astăzi urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

>