Breaking news

Un bloc de locuințe a sărit în aer la Galați. Un copil de un an a murit

loading...

Un bloc de locuințe din cartierul Micro 19 al municipiului Galați a fost distrus de o explozie puternică. Din cauza exploziei, un copil de un an a decedat iar patru persoane au ajuns la spital în stare gravă. Cinci din cele 19 apartamente ale blocului de locuințe, au fost distruse de suflul exploziei.

pompieriPurtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a precizat că explozia a avut drept cauză, cel mai probabil, o acumulare de gaz de la o butelie.

Eugen Chiriţă a adăugat că suflul exploziei a afectat structura de rezistenţă a blocului, iar dintre cele 19 apartamente afectate, cinci au fost distruse în totalitate.

Un copil de un an transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi în stop cardio-respirator, după explozia dintr-un bloc din municipiu, a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, a declarat sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriţă.

Persoanele ale căror locuințe au fost afectate de explozia produsă sâmbătă seara pot înnopta la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei Galați, administrația punându-le la dispoziție și mijloace de transport, a anunțat edilul municipiului, Ionuț Pucheanu.

“Au fost deja oameni evacuați — etajul IV complet, etajul III pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte — cei care nu au avut unde să doarmă în această seară — sunt duși la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei, acolo vor avea toate condițiile, li s-a pus la dispoziție un mijloc de transport. Etajul patru și etajul trei au fost securizate pentru această seară și pentru celelalte zile; până când se va remedia problema vor fi păzite atât de polițiștii locali, cât și de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezența unui reprezentant al Poliției locale și al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme“, a spus Pucheanu.

Potrivit acestuia, duminică dimineață, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care se va desfășura la locul exploziei, se va stabili cum va sprijini Primăria Galați refacerea locuințelor afectate de explozie, urmând ca Inspectoratul de Stat în Construcții să stabilească dacă blocul mai poate sau nu să fie consolidat.

După explozie, toate apartamentele de la etajul IV au fost distruse, iar cele de la etajele III și o parte din cele de la II au fost și ele avariate. Doar locatarii de la parter și etajul I s-au putut reîntoarce în apartamente pentru a dormi în siguranță.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>