Breaking news

Un bărbat înarmat a pătruns într-un liceu din California

loading...

Colegiul Santa Monica din California, Statele Unite, a fost închis şi înconjurat de poliţie. Un individ umblă înarmat prin campusul liceului. La serviciul de urgenţă s-au primit mai multe apeluri, prin care se cere ajutor.

Santa-Monica-College-CaliforniaUPDATE 23.50: Colegiul din Santa Monica a fost redeschis după cercetările întreprinse la faţa locului de câteva zeci de ofiţeri de poliţie. Poliţiştii nu au identificat nicio persoană înarmată şi au decis redeschiderea colegiului pentru public, scrie Associated Press.

În jurul orei locale 11, mai multe maşini de poliţie se deplasaseră la sediul liceului, după ce primiseră trei apeluri la serviciul de urgenţă. Cel puţin un student auzise zgomote asemănătoare focurilor de armă. O elevă vorbea la telefon cu mama ei, când a auzit sunetele. Mama fetei a contactat autorităţile, care la rândul lor au luat legătura cu liceul.

După o cercetare detaliată la faţa locului, s-a stabilit că în campus nu se află nicio persoană înarmată şi nu au fost descoperite nici urme de focuri. Liceul a fost redeschis după 90 de minute. Deocamdată nu s-a aflat cine sau ce a produs zgomotele confundate cu focuri de armă.

UPDATE 22.30: Poliţia a ordonat staffului şi studenţilor să rămână în încăperile în care se află, declară Bruce Smith pentru Associated Press. Poliţia încearcă să afle dacă alarma este reală şi dacă până acum a fost împuşcată vreo persoană.

Colegiul este destinat tinerilor din oraşul Santa Monica, California. Cursurile oferite sunt pentru perioade de câte doi ani, iar numărul de studenţi înscrişi este de aproximativ 30.000.

Stafful colegiului a trimis un e-mail de informare prin care angajaţii sunt anunţat că instituţia a fost închisă şi izolată din cauza incidentului. Se aşteaptă acordul poliţiei pentru a fi trimisă o alertă pe telefon, prin serviciul de mesaje text.

Ştirea iniţială: Associated Press informează că la serviciul de urgenţă au sunat trei persoane, care au explicat că prin campusul colegiului umblă un bărbat înarmat.

Purtătorul de cuvânt al colegiului, Bruce Smith, a spus că apelurile au fost făcute marţi, în jurul orei locale 11. Şcoala nu ţine cursuri în această perioadă, însă în incinta instituţiei se află mai mulţi profesori şi elevi din primul an de studii.

Poliţia nu a putut verifica dacă apelurile sunt veridice sau dacă au fost trase focuri de armă.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>