Breaking news

Un bărbat cu origini ruse a ucis doi oameni pe Aeroprotul din Chișinău

Stare de alertă în Republica Moldova după ce un polițist de frontieră şi un agent de pază au fost împușcați mortal, vineri, de un cetățean rus, pe Aeroprotul Internațional din Chișinău. Cursele aeriene au fost supendate preț de câteva ore.

Cetățeanul din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, i-a împușcat pe cei doi pentru că nu i s-a permis intrarea în țară. Atacatorul s-ar fi baricadat apoi într-o clădire a aeroportului și ar fi luat ostatici mai mulți oameni. Autorităţile moldovene consideră atacul unul terorist.

” La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport.  În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol”, a transmis Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Până la finalizarea masurilor procesuale efectuate de organele de drept, Aeroportul Internațional Chișinău va funcționa în regim special. Astfel, plecarile se vor efectua prin sala de plecări a aeroportului, iar sosirile se vor efectua prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

Anterior, procurorul general a spus că atacatorul a fost internat în stare gravă, sub pază și că acesta riscă o condamnare pe viață.

>