Breaking news

Un avion Tarom care zbura la Chișinău, lovit de fulger

Cursa TAROM București- Chișinău din seara zilei de 24 martie a înregistrat 3h 10 minute de întârziere, după ce a aeronava a fost lovită de un fulger.

Cursa ROT209 OTP2005 (București/Otopeni- Chișinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore și 10min întârziere din motive tehnice.

La decolare, pe fondul condițiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanțe, odată cu informarea primită de la piloți, s-a renunțat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în București, și a fost trimis la inspecție tehnică.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcați toți cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni iar cursa a fost efectuată.

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice.

În acest context menționam faptul că, în baza utilizării lor esențiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecției față de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecțiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor.

>