Breaking news

Un avion sirian care survola platoul Golan, doborât de armata israeliană

loading...

Armata israeliană a doborât marți dimineață un avion sirian care a pătruns în partea israeliană a platoului Golan. Avionu, un model Suhoi, a fost lovit de o rachetă Patriot.

avion suhoiAvionul a ajuns în spațiul aerian fie din greșeală, fie din dorința pilotului de a se sinucide. Radioul militar israelian scrie că avionul s-ar fi aflat într-o misiune de luptă împotriva rebelilor în luptă cu președintele sirian Bashar al-Assad.

Ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, a avertizat marți că Israelul ‘va reacționa cu forță’ la orice amenințare, după ce un avion de luptă sirian a fost doborât de armata israeliană deasupra platoului Golan.

Potrivit unor surse militare israeliene, avionul sirian a trecut accidental în spațiul aerian controlat de Israel de pe platoul Golan.

Rebelii care se luptă cu forțele regimului Bashar al-Assad sunt pe cale să preia controlul asupra părții siriene a Golan.

Pentru a încerca să obțină din nou controlul asupra acestui sector strategic, aviația siriană derulează numeroase raiduri asupra forțelor rebele, în apropierea pozițiilor militare israeliene.

Siria a confirmat marți că Israelul a doborât un avion de luptă din forțele sale aeriene, acuzând un act de agresiune

În ultimele săptămâni regiunea a fost scena unor ciocniri dure între forțele regimului Bashar al-Assad și frontul al-Nosra.

Este primul astfel de incident din 1985, când avioane israeliene în misiune de supraveghere deasupra Libanului au distrus două MiG-uri 23 siriene care se apropiau de ele.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>