Breaking news

Un avion Boeing 777 cu 239 persoane la bord, a dispărut de pe radar, în drum spre Beijing

loading...

Un avion al companiei aeriene Malaysia Airlines care a decolat vineri de pe aeroportul din Kuala Lumpurcu destinaţia Beijing, a pierdut contactul cu turnul de control.

avion disparutAvionul cu 239 de persoane la bord, 214 pasageri și 12 membrii ai echipajului, decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur și trebuia să ajungă la Beijing, vineri seară în jurul orei 1.30, ora României.

Autorităţile malaeziene au declarat că aeronava a dispărut de pe radare deasupra Vietnamului în jurul orei 20:40, ora României, şi e posibil să fi rămas fără combustibil. Pasagerii proveneau din 14 ţări diferite și majoritatea erau chinezi, dar se aflau în avion și malaezieni, australieni, italieni, americani şi un cetăţean rus, cât și doi bebeluși.

“Regretăm profund că am pierdut contactul cu zborul MH370, care a părăsit Kuala Lumpur sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu destinaţia Beijing“, a declarat CEO-ul grupului Malysia Airlines, Ahmad Yahya, citat într-un comunicat.

Turnul de control nu a primit niciun semnal SOS sau de avarie de la bordul aeronavei, care efectua cursa cu numărul de cod MH370.

Malaysia Airlinesdeținută de stat, colaborează cu autoritățile pentru a localiza avionul. Au fost activate echipe de căutare și sunt verificate informații neconfirmate potrivit cărora aeronava ar fi aterizat, a spus directorul Malaysia Airlines într-o conferință susținută la ora locală 11.15 (5.15, ora României)

Aparatul avea la bord combustibil care îi asigura o autonomie de zbor de șapte ore. Comandantul aeronavei avea 53 de ani și era un pilot foarte experimentat, cu peste 18.000 de ore de zbor.

Dacă se va confirma o eventuală prăbușire, ar fi al doilea accident în care o aeronavă Boeing 777 ar fi implicată în mai puțin de un an.

loading...