Breaking news

Un autocar plin cu români s-a răsturnat într-o râpă în Bulgaria

loading...

Un autocar înmatriculat în România, în care se aflau turiști români, s-a răsturnat duminică, în Bulgaria, în apropierea localităţii Veliko Tărnovo. Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea gravă a altor șase.

autocar roman rasturnat in bulgariaLa un an și trei luni de la cumplita tragedie din Muntenegru, când un autocar plin cu români a căzut într-o râpă, curmând viața a 18 români, azi, un incident similar s-a produs în Bulgaria.

Un autocar în care se aflau 25 de turiști români a căzut într-o râpă din Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo, doi dintre răniţi urmând să fie aduşi cu elicoptere SMURD în România, a declarat dr. Raed Afarat.

Accidentul s-a produs duminică, la ora 6 dimineața, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, cu multe serpentine, mai precis la Pasul Republika, autocarul a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-o râpă.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Tărnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci. Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Interne.

Două elicoptere SMURD din Craiova și București vor decola spre Bulgaria, pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav.

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere și aducerea în țară a altora dintre aceștia, dacă se impune.

În momentul în care s-a produs accidentul rutier, afară ploua, iar vizibilitatea era redusă din cauza ceţii. Turiștii români se întorceau din vacanţă, din staţiunea Kusadasi din Turcia.

loading...