Breaking news

18 români morți în Muntenegru, după ce autocarul în care se aflau, a căzut într-o prăpastie

Tragedie de proporții în Muntenegru. 18 persoane de naționalitate română și-au pierdut viața duminică seară, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie.

autocar romani muntenegruAccidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

Autocarul care are numere de România, a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.

În imaginile difuzate de televiziunea din Muntenegru RTCG, se vede cum echipajele de intervenție coboară în râpă printre copaci, și caută să scoată din autocar răniții și cadavrele.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă informațiile venite din Muntenegru, precizând că: Din primele cercetări, printre victimele accidentului se află și cetățeni români. Ambasada României la Podgorița a fost informată cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc în Muntenegru. O echipă consulară s-a deplasat la locul accidentului. Ambasadorul României se află deja la spitalul la care sunt internați o parte dintre cetățenii români. Reprezentanții misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere asistență și protecție consulară.

Bilanțul românilor decedați crește de la o oră la alta. Dacă inițial se vorbea de 13 morți, cifra a crescut la 15, 16 și în prezent la 18 români decedați și 29 de răniți, dintre care 7 în stare gravă.

Ministrul de Interne, Rasko Konjevic, a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat.

Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.

Autocarul aparține unei agenții de transport intern și internațional de persoane, iar excursia în Muntenegru efectua o cursă ocazională în această țară.

>