Breaking news

Autocar cu români, răsturnat în Franța. Un pasager a decedat

39 de români au fost răniți, iar unul a decedat, după ce s-au răsturnat cu autocarul în Franța.

Accidentul s-a produs la ora locală 9.30, (ora 10.30 în România), pe autostrada A8, pe sensul de mers pe sensul Nisa – Aix, în apropierea localităţii Vidauban, scrie site-ul varmatin.com.

Conform datelor transmise de autorităţile franceze este vorba despre 4 răniţi grav, 27 de persoane cu diverse forme de traumatisme, care nu pun viaţa în pericol, 8 persoane cu traumatisme uşoare şi un decedat. Autorităţile franceze au intervenit prompt cu toate mijloacele necesare, în momentul de faţă toate victimele au fost evacuate şi se află sub îngrijire medicală de specialitate.

Autocarul venea de la Madrid către România.

Traficul pe autostrada A8 a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipelor de salvare.

S-a instituit cod roșu în zona accidentului, 8 elicoptere au fost trimise pe autostradă pentru a prelua răniții.

La faţa locului s-au deplasat şi sunt prezenţi atât consulul general al României la Marsilia, cât şi consulul onorific al României la Nisa.

Atât Ambasada României la Paris, cât şi Consulatul General al României la Marsilia menţin o legătură permanentă cu autorităţile franceze implicate. De asemenea, Ambasada României la Paris va acorda sprijin pentru repatrierea persoanelor afectate de accident.

Din datele preliminare cauza probabilă a accidentului ar fi explozia unui pneu, autocarul răsturnându-se şi intrând pe contrasens.

>