Breaking news

Un autobuz al STB a rămas fără frâne şi s-a oprit într-un bloc de locuinţe

Un autobuz marca Mercedes ce aparţineSocietății de Transport București a intrat într-un bloc de locuinţe după ce ar fi rămas fără frâne. Incidentul s-a produs luni, în zona Podului Basarab şi s-a soldat cu avarierea gravă a autobuzului, a patru maşini şi rănirea a patru persoane.

Autobuzul STB circula pe linia 163 se deplasa în direcția Gara Basarab spre Regie și în zona Podului Basarab a rămas fără frâne. Până să se oprească într-un bloc de pe Șoseaua Orhideelor, autobuzul a lovit mai multe mașini parcate și a distrus un zid.

Conducătorii autovehiculelor aflate în mișcare și un pasager aflat într-unul dintre autoturisme au fost răniţi şi au ajuns la Spitalul Universitar.

Societatea de Transport București susţine că accidentul s-a produs întrucât şoferului i s-a făcut rău şi nu că autovehicolul ar fi avut probleme tehnice.

„După primele verificări, STB SA neagă posibilitatea ca evenimentul rutier provocat de autobuzul care a lovit patru autoturisme să fi fost provocat de disfuncții ale sistemului de frânare sau din alte cauze tehnice. Autobuzul a fost sigilat criminalistic si transportat într-o autobază a STB SA, unde, marți, 30 aprilie, va fi verificat din punct de vedere tehnic de o comisie de specialiști”, se arată în comunicatul STB.