Breaking news

Un angajat al TVR Târgu Mureș s-a sinucis după ce a aflat că va fi concediat

Un angajat al studioului TVR Târgu Mureș, s-a sinucis, după ce a aflat că va fi concediat.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani lucra în cadrul serviciului de pompieri de la studioul teritorial TVR Târgu Mureș. Acesta s-a sinucis  joi, după ce a văzut rezultatele selecției în urma căreia vor fi concediați circa 900 de salariați.

După ce a văzut rezultatele, s-a spânzurat. Era căsătorit și avea un copil care lucrează tot la TVR și căruia îi este frică să vorbească, să nu fie dat afară. Se poate ca și Săftoiu (Claudiu Săftoiu, directorul TVR, n.red.) să aibă astfel de surprize încât să-și pună ștreangul de gât sau să se arunce de la etaj…”, a declarat Ion Popescu, liderul Confederației Sindicale Naționale “Meridian”.

În replică la aceste acuzații, Biroul de Presă al TVR susține că barbatul s-a sinucis înainte de aflarea rezultatelor și că este vorba de o exagerare a sindicaliștilor.

Regretăm gestul şi moartea colegului nostru şi suntem alături de familia acestuia. Respectăm durerea şi intimitatea familiei şi îi rugăm şi pe reprezentanţii mass-media să facă acelaşi lucru şi să nu transforme această tragedie într-un subiect de presă. Speculaţiile conform cărora gestul fostului nostru coleg ar avea legătură cu procesul de selecţie de personal care se desfăşoară în această perioadă sunt nefondate. Decesul colegului nostru a survenit înaintea afişării rezultatelor procesului selecţiei de personal. În acest context, declaraţiile unor lideri sindicali care vor să lege o tragedie personală de procesul de restructurare al TVR sunt regretabile, fiind lipsite de temei, iar încercarea acestora de a arunca asupra TVR vina pentru această dramă este meschină”, precizează Biroul de presă al TVR.

Bărbatul care și-a pus capăt zilelor, era căsătorit și avea un copil, care lucrează tot în TVR.

Procesul de selecție a personalului din Televiziunea Română s-a încheiat săptămâna trecută iar pe 21 decembrie se vor afișa rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor.

 

>