Breaking news

Un an de la moartea lui Marian Cosma!

Astăzi se împlinește un an de la tragica moarte a handbalistului român, Marian Cosma. Pe 8 februarie 2009, handbalistul român, în vârstă de 26 de ani, jucător în Ungaria la formaţia Vezsprem, a fost înjungiat mortal,  într-o discotecă din Veszprem.

marian-cozma1Marian Cozma a fost ucis de un grup de localnici de etnie romă. Medicii au încercat să-l salveze mai bine de două ore, dar totul a fost în zadar. În urma altercaţiei, alţi doi coechipieri, sârbii Ivan Pesic si Zarko Sesum, au fost grav răniţi. Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani pe 8 septembrie.

Moartea lui Marian a căzut ca un trăznet în familia handbalistului și a bulversat întreg sportul românesc. Un val de tristețe a cuprins atât România cât și micuțul oraș Vesprem, unde Marian și-a petrecut ultimele clipe din viață. Suporteri ai echipei Vezsprem s-au dus la locul tragediei unde au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere. Zeci de persoane din oraşul unguresc şi-au arătat regretul cu privire la dispariţia jucătorului român.

Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani pe 8 septembrie 2009. Era cunoscut în lumea handbalului sub numele de “Păsărilă”, datorită înălţimii sale impresionante, 2,11 m. Cozma avea în palmares Cupa Cupelor, adjudecată cu Veszprem, însă dorea mai mult de la cariera lui, visa să câştige Liga Campionilor.

Joi, 4 februarie 2010, poliţia din Veszprem, Ungaria, a dat publicităţii rezultatele cercetărilor despre moartea lui Marian Cosma. Sandor Rafael l-a înjunghiat pe Cozma mai întâi în rinichi, în interiorul localului, şi apoi în inimă, afară, ultima lovitură provocând moartea handbalistului.

1Aproximativ 3000 de suproteri au participat la sâmbătă, 6 februarie, la Veszprem la dezvelirea statuii cu bustul handbalistului Marian Cozma. Evenimentul a avut loc în faţa sălii de sport din Veszprem, iar ceremonia a început cu intonarea celor două imnuri naţionale, maghiar şi român, de către Fanfara Aviaţiei Militare din Veszprem şi corul municipal. Pe timpul întregii comemorări, ninsoarea nu a contenit în oraşul din apropierea lacului Balaton, dar în ciuda vremii câinoase, cei aproape 3.000 de suporteri al echipei MKB Veszprem nu s-au mişcat din loc mai bine de o oră.

Statuia creată de sculptorul maghiar Mihaly Gabor are trei metri înălțime, este realizată din bronz și granit  și a costat 20 de mii de euro,  Bustul îl înfățișează pe Cozma în momentul în care arunca la poartă.

>