Breaking news

Un an de la demiterea lui Băsescu din funcția de Președinte al României

Azi, 29 iulie 2013, se împlinește un an de când 7,5 milioane de români l-au demis prin vot, pe Traian Băsescu, însă șase judecători de la CCR, l-au repus în funcție în mod ilegal.

basescu referendum demiterePe 29 iulie 2012, la referendumul de demitere al lui Băsescu, pe o caniculă cumplită, au ieșit la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %). Dintre acestea, 7.403.836 (87.52 %) au votat pentru demitere iar   943.375 (11.15 %) au votat împotriva demiterii lui Traian Băsescu.

Legea prevede faptul că în calculul cvorumului de prezență prin care se validează referendumul se lua în considerare doar populația stabilă a României, nu și diaspora.

Însă, la comanda lui Băsescu, CCR, prin intermediul judecătorului Ștefan Minea, a introdus cu ajutorul unei erate, și românii din diaspora în cvorum. Astfel că nu s-a mai îndeplinit pragul de 50%+1, necesar pentru ca referendumul să fie validat și Băsescu demis.

Cu terenul pregătit, pe 21 august 2012, Curtea Constituțională a decis că referendumul cu privire la demiterea lui Traian Băsescu din funcția de Președinte al României este invalid.

Drept  urmare, Curtea Constituțională, instituția supremă care trebuie să vegheze și la aplicarea legii fundamentale al României, a făcut praf legile, doar pentru a-l repune în funcție pe Băsescu.

Erata CCR din 6 august 2012, prin care se introducea în cvorumul de la referendum și diaspora, este cea care l-a salvat pe Băsescu de la demitere.

Ștefan Minea, judecătorul care pe 6 august a trimis o erată falsă prin care s-a făcut posibilă invalidarea referendumului, a citit pe 27 august, în Parlament, decizia CCR.

Astfel că după 49 de zile de suspendare din funcție, Traian Băsescu redevine Președintele României.

Judecătorii CCR, Predescu, Gaspar şi Toader, au spus că referendumul a fost invalidat de erată.

Demis legal de popor, repus în funcție de CCR, Băsescu a fost reactivat cu super puteri, de Ponta, printr-un pact de coabitare semnat la ceas de seară, la nici 24 de ore de când USL a câștigat în mod zdrobitor alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Ca să devină din nou premier, Ponta a făcut pact cu Băsescu, și-a vândut sufletul și țara, și acum joacă după cum îi cântă președintele.

Realizările lui Băsescu în anul scurs de la demitere, prin intermediul cărora se menține pe cai mari și decide soarta țării:

Pactul de coabitare cu Ponta

Laura Codruța Koveși – șef la DNA

Daniel Morar – Judecător la CCR

Oana Hăneală – președinte CSM

Codruț Olaru – șef adjunct al Procurorului General

Menținerea lui Cristi Danileț și a Alinei Ghica în CSM, deși au fost demiși de 1600 de judecători

Înființarea partidului Mișcarea Populară și Divorțul de PDL.