Breaking news

Un alt diplomat al Ambasadei Rusiei la București cercetat pentru că a refuzat să sufle în fiolă

La trei zile după ce secretarul 1 al Ambadadei Rusiei la București a accidentat grav o tânără pe trcerea d epietoni, un alt deplomat rus este cercetat de autoritățile române.

Secretarul III al Ambasadei Rusiei la București, a intrat în atenția autorităților judiciare române, după ce a refuzat să sufle în alcooltest în timpul unui filtru al poliției.

Bărbatul a refuzat atât să sufle în alcooltest, cât şi să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, aşa cum prevede legea în cazul în care conducătorul auto refuză suflatul în „fiolă”.

Întrucât diplomatul are imunitate, Poliţia Rutieră a anunţat Parchetul Buftea care a trimis dosarul la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, care, la rândul său urmează să sesizeze Ministerul Afacerilor Externe.

Miercuri, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergeevici Malghinov a anunțat Ministerul de Externe că Moscova nu aprobă ridicarea imunității diplomatice a secretarului care a lovit cu mașina o româncă pe trecerea de pietoni.

Ambasadorul Oleg Malghinov a comunicat faptul că autorităţile ruse nu sunt în măsură să dea un răspuns pozitiv solicitării formulate de Ministerul Afacerilor Externe al României. Ambasadorul rus a reiterat regretul sincer al părţii ruse pentru consecinţele grave ale accidentului şi profunda compasiune faţă de victima accidentului, rudele şi cei apropiaţi. A arătat că autorităţile ruse de resort vor efectua o investigaţie minuţioasă şi detaliată în speţă, în acest scop fiind luată decizia de încetare a mandatului la Bucureşti al diplomatului în cauză şi rechemarea lui imediată în Rusia. Ambasadorul rus a exprimat speranţa că relaţiile bilaterale nu vor fi afectate”, se arată în comunicatul de presă al MAE.